FERM FOOD er Årets Spinoff
FERM FOOD ApS er kåret som Årets Spinoff-virksomhed 2022 ved UdviklingVejen & Billund Erhvervs Spinoff-arrangement "Motorvejen til Vækst".
FERM FOOD ApS blev grundlagt i 2019 af Jens Legarth, som fik ideen til at bruge sin patenterede teknologi til at fremstille sunde planteproteiner til brug i fødevarer. FERM FOOD ApS er en dansk producent af planteproteiningredienser til fødevarer baseret på lokale proteinrige afgrøder.
Virksomheden udnytter fermenteringsteknologi til at skabe sunde og naturligt konserverede planteproteiner, som er økonomisk bæredygtige for hele værdikæden. Teknologien hedder solid-state mælkesyrefermentering og er patenteret af FERM FOOD ApS´ moderselskab Fermentationexperts, som også ejes af Jens Legarth.
Markedet for planteproteiner er i vækst, men salget i dansk detailhandel er stadig lille sammenlignet med salget af konventionelt fremstillet kød. Én af årsagerne er ifølge FERM FOOD, at planteproteinerne er for dyre, for svære at tilberede og indeholder for mange kunstige tilsætningsstoffer. Derfor vil plantefirmaet FERM FOOD ApS få kvaliteten op og prisen ned.
FERM FOOD ApS´ teknologi adskiller sig ved, at virksomheden anvender mikroorganismer til at fermentere, og at processen bruger mindre vand, ingen opvarmning og helt undgår tørring. Derfor koster FERM FOOD´ planteprotein mindre at fremstille. Der er i 2022 opbygget en pilotfabrik på Fermentationexpert adressen i Bække. FERM FOOD ApS får allokeret de økonomiske og personalemæssige ressourcer fra moderselskabet for at realisere vækstpotentialet